Ett av de första valen en perukägare kommer att möta är när man ska välja typ av hår. Det finns naturliga och syntetiska peruker på marknaden, såväl som blandade modeller, med båda typerna. Var och en av dem har sina egna egenskaper som kommer att motsvara kundernas specifika krav. Vad behöver du veta om naturliga och syntetiska peruker? Hur är de egentligen olika? Vi har redan förklarat allt!

 

Naturliga peruker – egenskaper

Naturligt hår peruker, som namnet antyder, görs med användning av människohår. Deras ursprungliga ägare tog hand om deras oklanderliga skick så att de kunde återanvändas vid tillverkning av peruker. Naturligt hår kommer från olika delar av världen. Det dyraste och särskilt högkvalitativa håret är slaviskt hår. Oftast är de inte färgade, varför de också kallas jungfruhår. Strängarna är lätta och lätta att styla. Europeiskt hår har en liknande struktur och utseende. De anses ofta vara ett ekonomiskt alternativ till jungfruliga band. Hår av indiskt, kinesiskt och brasilianskt ursprung används också i perukerna. Varje typ skiljer sig i känslighet för stapling, har en annan textur vid beröring.

 

Naturligt hår peruker kan färgas och tonas. De är resistenta mot styling med hög temperatur. De kräver inte kosmetika för speciell vård. Schampon för torrt och skadat hår är lämpliga för att tvätta dem. Med regelbunden skötsel och korrekt förvaring kan naturliga peruker användas konsekvent och billigt i upp till flera år.

 

Syntetisk peruk – egenskaper

Syntetiska peruker görs med syntetiskt hår. Deras struktur vid beröring och utseende påminner mycket om naturliga trådar. Priset på syntetiska peruker är mycket lägre än kostnaden för naturliga peruker. Detta på grund av en kortare livslängd och en något lägre kvalitet. Syntetiska peruker finns i många färger – från dämpade till uttrycksfulla färger. Konstgjorda peruker gjorda av konstgjorda fibrer kan stylas med användning av värme. I beskrivningen av en specifik produkt ska det alltid finnas information om maxtemperatur som kan användas. Syntetiska peruker för tvätt kräver användning av specialdesignade produkter. Kosmetika för deras vård kan hittas i sortimentet av många perukbutiker. Syntetiska hårperuker är inte lämpliga för färgning eftersom den konstgjorda fibern inte kommer att absorbera färgen.

 

Vad är skillnaden mellan naturliga och syntetiska peruker?

Naturliga och syntetiska peruker skiljer sig åt i utseende, känsla, vård och några andra frågor. Alla typer kan inte passa oss, så det är värt att känna till de grundläggande skillnaderna mellan dem innan du köper. Det beror på våra preferenser och antaganden vilken peruk som bättre möter våra förväntningar och blir vår favorit.

 

En av de grundläggande skillnaderna mellan en naturlig peruk och en syntetisk peruk är dess hållbarhet. Naturliga hårmodeller kan tjäna oss upp till 4 år, medan naturliga hårmodeller vanligtvis håller i ungefär ett år. Naturliga peruker har ofta kepsar med mikroskinnelement som ger större komfort när du bär dem. Det gör det också lättare att byta avsked. Båda typerna av peruker kräver olika vårdprodukter. Naturligt hår kan färgas och tonas, så vi kan helt ändra utseendet på peruken.

 

När ska man välja en naturlig peruk?

Naturligt hår peruker är premiumprodukter. De är inte billiga, men i gengäld får vi högsta kvalitet på utförande och lång livslängd. I naturliga peruker är särskild uppmärksamhet på de minsta detaljerna synliga. Att köpa en människohårsperuk är värt att välja när du fokuserar på hög kvalitet. För personer som av olika anledningar inte har eget hår är detta det bästa valet. Naturlig peruk ger en realistisk frisyr. De tillgängliga modellerna motsvarar de senaste frisörtrenderna. Kepsar i naturliga peruker har mikroskinnrester inuti, vilket förbättrar komforten vid vardagsbruk. Människor vars hårbotten är benägen att skava och irritera bör ägna särskild uppmärksamhet åt typen av mössor. Med problemet med håravfall vill vi ha en peruk som ska ersätta riktigt hår, åtminstone i liten utsträckning. Genom att välja en naturlig hårperuk kan du vara säker på att frisyren inte går att skilja från din egen.

 

Syntetisk peruk – vem är den till för?

Syntetiska peruker är det perfekta valet för personer som vill ha en omedelbar och effektiv förändring av utseendet. Det relativt låga priset gör att du kan ha till och med några få exemplar i din garderob, som vi kan använda för speciella tillfällen. När vi beställer en peruk av syntetiskt hår kan vi ta hänsyn till den snabba uppfyllelsen av beställningen. En syntetisk peruk kommer att fungera bra i de fall vi har eget hår, men vi vill ha en icke-invasiv förändring. Syntetiska peruker har traditionella kepsar som kan orsaka obehag om de bärs dag ut, dag in. Av denna anledning rekommenderas de inte för personer som kämpar med patologisk alopeci. Syntetiska peruker finns i många färger och olika snitttyper, vilket gör att du kan hitta din drömperuk för ett speciellt tillfälle.

https://www.siepomaga.pl/hairly

 

Naturliga och syntetiska peruker – sammanfattning

Peruker av mänskligt och syntetiskt hår har sina för- och nackdelar. Varje typ är värd att prova, men det är naturligt att inte alltid båda kommer att tillfredsställa våra behov. Innan du köper en peruk är det bra att läsa egenskaperna hos båda typerna av peruker för att vara säkrare på att produkten uppfyller våra förväntningar. I TanieP wuki-butikens sortiment hittar du naturliga och syntetiska peruker av högsta kvalitet. Varje modell är gjord med extrem precision, i linje med de senaste frisörtrenderna. Vi uppmuntrar dig att dra fördel av individuella onlinekonsultationer för att ge råd om modellen och skingra alla tvivel. På vår blogg hittar du många andra lika användbara artiklar!