Rätt vald färg på peruken förstärker vackert färgen på våra ögon och lyser upp hyn. Innan du gör ett köp är det värt att ta en stund att analysera din typ av skönhet för att vara säker på att färgen på peruken du har drömt om kommer att passa dig. Vad är värt att tänka på när man väljer färg? Vi presenterar universella tips som hjälper dig att hitta den perfekta peruken för din skönhet.

Hur bestämmer man vilken typ av skönhet?

Baserat på typen av skönhet är det lätt att bestämma det allmänna utbudet av färger som kommer att harmonisera med vår hy. Det finns två grundläggande typer av hy: varm och kall. Ofta kan man läsa om ytterligare indelningar som inte är så självklara och lätta att urskilja själv. Färgen på peruken ska matcha vår hudtyp för att framhäva dess fördelar och täcka över eventuella brister utan att skapa onaturliga kontraster. Att avgöra vilken typ av skönhet vi representerar är inte svårt, och bedömningen kan göras utifrån några enkla aspekter.

Varm typ av skönhet:

  • venerna som är synliga på handlederna har en grön nyans,
  • huden har en gul underton; det är ofta gyllene, persika eller oliv,
  • huden blir brun, den rodnar mycket sällan tillfälligt,
  • om det finns fräknar är de gyllene, bruna eller rödaktiga,
  • naturligt hår har en gyllene eller röd lyster.

Cool skönhetstyp:

  • venerna som är synliga på handlederna har en lila nyans,
  • huden har en rosa eller blå underton; den är ofta mycket ljus, porslin, hos personer med mörk hy har den en sval olivfärgad nyans,
  • huden blir inte lätt solbränd och är mottaglig för solbränna,
  • fräknar har en aska nyans,
  • naturligt hår har en aska, ibland silverglans.

Hur är det med ögonfärgen?

Den perfekt matchade färgen på peruken ska matcha både typen av skönhet och färgen på ögonen. Det är inte alltid lätt, eftersom alla naturliga ögonfärger kan hittas i båda typerna av skönhet. I första hand är det värt att välja en peruk för att matcha en sval eller varm hy, men kom ihåg att den valda nyansen också bör betona färgen på vår iris. När man pratar om ögonens färg är det omöjligt att glömma deras ram, det vill säga ögonbryn och ögonfransar. Om vi letar efter en blond peruk dagligen, och vi har starka och mörka ögonbryn, är det värt att tänka på att lätta upp dem något under överinseende av en professionell. På samma sätt kommer en svart peruk att se bra ut med en stark ögonram, så ljusa ögonbryn och ögonfransar kan mörkas med naturlig henna.

Blåa ögon

Cool typ av skönhet

Den blå ögonfärgen anses vara den mest universella eftersom den smälter bra med de flesta hårfärger. Människor med en cool typ av skönhet och mycket ljus hy kan överväga att köpa en platinafärgad peruk. Detta kommer att betona porslinet i hyn och betona den frostiga blå irisen. Peruker av naturligt jungfruligt hår kommer ofta i svalt, mörkblont hår, vilket också fungerar bra med en kall hy. När det gäller bruna färger är det värt att välja nyanser med en askaktig blixt, som är mycket fashionabla under höst- och vintersäsongen. Mörkbrun rekommenderas för personer med en något mörkare, men fortfarande sval hy. Överdriven kontrast mellan hud och hår kan få oss att se trötta ut. I fallet med rodnad kommer ljusa rävnyanser definitivt att fungera. Frisyrer med lugg i denna nyans är väldigt feminina och samtidigt med en klo.

Varm typ av skönhet

Blåögda damer med en varm typ av skönhet borde vara intresserade av kvinnors peruker med ett gyllene sken. Honung och gyllene blondiner, mörka nyanser av brunt med röda toner, som choklad eller kastanj, kommer att förstärka färgen på iris. Fans av rött hår bör sikta på mörkare nyanser, som stark mahogny. En trevlig lösning kommer att vara modeller av ombre-peruker eller peruker med återväxt, där den mörkare toppen kommer att framhäva ögonen och den ljusare botten kommer att betona den gyllene hyn. Ett brett urval av naturliga och syntetiska peruker gör att du kan hitta din drömfärgskombination.

Gröna ögon

Förmodligen kombinerar alla undermedvetet irisens gröna färg med rött hår! Det är en kombination som harmonierar perfekt med varandra. Gröna ögon harmoniserar med varje nyans av rött, varför ska vi välja färgen på peruken baserat på typen av skönhet. Som i fallet med den blå irisen kommer den varma typen av skönhet att framhävas av mörka rödaktiga toner, och den kalla typen fungerar bäst med ljusa, rävnyanser. Ett intressant val med gröna ögon kan vara jordgubbsblond. Emerald iris ser bra ut med djupa nyanser av brunt. En varm typ av skönhet kommer att se bra ut i bruna med kopparreflektioner, du hittar sådana syntetiska peruker och naturliga peruker .

bruna ögon

Bruna ögon och en varm hy ser bäst ut i mörka och starka färger. Ljusblond kan skapa en onaturlig kontrast i de flesta fall. Om du dras till blondiner, välj naturliga peruker i en mörkare, slavisk blond färg. En ombre kommer också att vara en intressant lösning, där toppen av peruken är mörk och botten gradvis ljusare. För utbudet av brunt och rött gäller samma regler som för blå och gröna ögon. När du väljer en brun peruk, se till att dess färg inte är densamma som färgen på iris. För lika nyanser kan göra ansiktet otydligt, vilket vi inte vill ha.

Välj din drömfärg tillsammans med perukerhairly.se

Vår perukbutik erbjuder ett brett urval av produkter för att möta så många kunders förväntningar som möjligt. Du hittar billiga syntetiska peruker av hög kvalitet , blandade modeller såväl som naturliga premiumperuker. Produkterna vi erbjuder är skapade i enlighet med de senaste trenderna och sortimentet utökas hela tiden. Om du efter att ha läst artikeln fortfarande tvivlar på vilka peruker som bäst passar din typ av skönhet, dra nytta av en individuell onlinekonsultation. Erfarna konsulter kommer att svara på alla dina frågor och ge dig råd för att göra det bästa valet. Vi erbjuder även möjligheten att göra en individuell beställning. Vi kommer att skapa för dig från alla typer av hår baserat på din produkt. Svart lång peruk med lugg eller kanske en blond pixie cut av naturligt hår? Inga problem! Vi kommer att göra allt för att helt uppfylla dina förväntningar. Om du inte är säker på om en given peruk kommer att passa dig kan du returnera den inom 14 dagar. Du kommer att prova peruken i bekvämligheten av ditt hem och du avgör i lugn och ro om det är din perfekta modell.