Hösten är säsongen då vårt hår ofta inte vill samarbeta. Samma sak gäller för peruker, som kan tendera att bli statiska och trassliga i ogynnsamt väder. Korrekt och systematisk vård kan räcka långt för att hålla vårt återstående hår i schack. Här är några tips för att hålla din peruk i gott skick även i dåligt väder. Vi inbjuder dig att läsa artikeln.

Ta hand om hydrering

Naturliga peruker och syntetiska peruker , precis som ditt eget hår, kräver ordentlig återfuktning. Användningen av kosmetika tynger håret och ger ett slags skydd mot ogynnsamma väderförhållanden. Naturliga peruker har samma konsistens som ditt eget hår, så du kan ta hand om dem med hjälp av kosmetika för torrt och skadat hår. Syntetiska peruker kräver å andra sidan dedikerade produkter som kan köpas i vissa perukbutiker. Hur applicerar man fuktgivande kosmetika? Det är värt att använda dem varje gång du rengör din peruk. När du tvättar en peruk med naturligt hår bör det fuktgivande balsamet appliceras på hela håret. Efter att ha väntat några minuter, skölj av kosmetikan under rinnande, ljummet vatten. När det gäller syntetiska peruker är det bra att tillsätta en fuktgivande lotion i sköljvattnet. Produkter gjorda av syntetiska fibrer bör inte placeras under rinnande vatten, eftersom dess tryck kan deformera ömtåliga trådar. Den fuktgivande behandlingen görs bäst i en skål. Förutom att applicera närande lotioner under tvätten är det värt att skaffa ett balsam utan att skölja med en spray, speciellt för naturligt hår. Kosmetiken kommer att återfukta håret och samtidigt underlätta dettrassel och styling.

Undvik hattar

Det har varit känt länge att säsongen av att bära hattar inte är bra för vårt hår. Detsamma är fallet med peruker. Att bära hattar och ta av dem varje gång du kommer in i ett rum kan pillra håret och i värsta fall bryta av det. Peruken i sig är en slags hatt, eftersom den skyddar huvudet från kylan, så ytterligare skydd är inte nödvändigt. Om du är en person som lätt blir kall är hörselkåpor en bättre lösning för att bära peruk. De värmer öronen som tappar sin temperatur lättast och kommer inte att gnugga håret på vår peruk. Det är också värt att uppmärksamma materialet som vår halsduk är gjord av. När du bär en peruk är det bäst att bära en vanlig sjal, eftersom extra utsprång kan fånga ditt hår och bryta av det.

Peruker och hög luftfuktighet och vind

Vind och regn är inte allierade när det gäller att upprätthålla en oklanderlig frisyr. Vid vind och hög luftfuktighet kan håret trassla sig och att kamma ut senare blir inte lätt. Silikonostar kan hjälpa. De kommer att jämna ut både naturligt och syntetiskt hår, lägga till vikt till det, vilket kommer att minska trassel. Innan du går ut i dåligt väder i peruk är det en bra idé att nåla upp håret. En låg fläta eller en hästsvans kommer att hålla ditt hår från att trassla ihop sig och störa dig i hårda vindar. Om vi har ett val kommer syntetiska peruker av hög kvalitet att vara ett bättre val för en regnig dag än naturliga peruker, eftersom den konstgjorda fibern inte kommer att absorbera fukt och lossa håret. När du kommer hem och tar av peruken ska den ställas på ett stativ så att den kan torka av sig själv i rumstemperatur. Om vi är fångade i kraftigt regn och vi glömde våra paraplyer, efter torkning skulle det vara värt att tvätta peruken, sedan använda en fuktighetskräm och applicera ett silikonserum.

UV-strålning

Inte bara hösten/vintern är en tid då vår peruk kan behöva extra skydd. På sommaren, när solen skiner starkast, avges mer skadlig UV-strålning. Naturliga hårperuker, när de utsätts för intensiva strålar, kan snabbt förlora sin fukt och bli torra och matta vid beröring. Detta kan vara förknippat med en större trasslingstendens. Syntetiska peruker är gjorda av konstgjorda fibrer som kan tappa färg när de utsätts för intensivt ljus, så de bör inte utsättas för långvarig solexponering. I perukbutiker kan du hitta specialiserade vårdprodukter som skyddar mot skadliga ultravioletta strålar . Om vi vet att vår vistelse i det fria kommer att vara relativt lång, är det värt att sätta på en huvudduk av slätt material, som delvis kommer att skydda håret. Det finns dock den andra sidan av myntet som är värd att nämna. Kvinnors peruker värmer dessutom vårt huvud, speciellt om det ligger under vårt eget tjocka hår. Att vistas i full sol en varm dag under lång tid kan vara farligt för vår hälsa. Överhettning av kroppen kan leda till solsting, så det är bra att planera utflykter noggrant under varma dagar.

Ta hand om korrekt förvaring

wlosy peruki sklep

Hur vi tar hand om vår peruk dagligen kommer att ha betydelse för hur håret beter sig under ogynnsamma förhållanden. Det betyder förstås inte att med rätt skötsel och förvaring kommer peruken att bete sig oklanderligt i skyfall och kuling. Men om vi inte återfuktar peruken, kammar vi den sällan, en engångsföreteelse vid dåligt väder kan resultera i att håret trasslar sig så att vi inte kan kamma det och den enda räddningen blir en sax. Det är värt att behandla din peruk som om du skulle ta hand om ditt eget hår. Några extra minuter för att applicera balsam efter tvätt är det inte mycket, och det kommer att avsevärt påverka hårets kvalitet och dess vitalitet. En peruk som vi inte planerar att använda inom en snar framtid bör efter rengöring och torkning läggas i ett lock eller en kartong som ska läggas undan på en torr, skuggig plats. Då är vår peruk alltid redo att bäras.

Hur man skyddar en peruk – sammanfattning

Peruker, precis som vårt eget hår, kräver rätt behandling. Om vi vill använda den så länge som möjligt är det värt att ta hand om ordentlig skötsel och förvaring. Naturliga peruker kan tvättas och fuktas med kosmetika för skadat och torrt hår, som finns på alla apotek. Produkter för syntetiska peruker köps bäst online.

Billiga peruker gjorda av syntetiska trådar och naturliga peruker tillgängliga på Hairly är produkter av högsta kvalitet. Om de sköts om på rätt sätt kan de tjäna oss i perfekt skick i upp till flera år. Alla produkter i sortimentet beskrivs i detalj, där hittar du information om förvaring och skötsel. Hairly erbjuder individuella konsultationer för varje kund. Om du har frågor om en specifik peruk, har problem med att välja – kontakta oss idag. Vår butik erbjuder ett brett utbud av produkter och sortimentet utökas ständigt med nya modeller av peruker. Snabb leverans och fria returer gör att du kan prova peruken hemma och skicka tillbaka den om den inte motsvarar våra förväntningar. Om du inte hittat din drömmodell på hemsidan gör vi en individuell beställning till dig enligt ett gemensamt framtaget projekt.