Peruker är en intressant lösning för ett snabbt och effektivt bildbyte. Allt fler kvinnor väljer att ge dem en chans. För personer som aldrig har hanterat peruker tidigare kan den första upplevelsen av att bära dem vara problematisk. Här är några tips på hur du snabbt och exakt sätter en peruk och förklarar varför det är lätt att göra.

Att ta på sig en peruk – en grundläggande kunskapsbas

En stor del av moderna peruker kommer med justerband. Detta gör att peruken kan justeras exakt efter huvudets omkrets och eliminerar risken för förskjutning. När det gäller peruker som inte har möjlighet till självreglering är det bra att välja den produkt som passar bäst. Du kan alltid försöka fixa peruken med hjälp av lim eller speciella tejper som ger peruken bättre stabilitet. Peruklock är gjorda av flexibla material som fäster bra i hårbotten och som samtidigt inte orsakar något obehag vid användning.

Hur man sätter på sig en peruk – steg för steg

Naturliga peruker

Peruker för naturligt hår är vanligtvis utrustade med en mono , det vill säga en som håret sys till för hand, vilket möjliggör förändringar av alla delar och säkerställer hårets mest naturliga utseende. Materialet låter luft passera fritt, så vi kan bära peruker hela dagen utan risk för att irritera hårbotten. Att ta på sig en peruk med en mono kräver att man justerar remmen till omkretsen av vårt huvud. Korrekt applicerad peruk ska nå precis bakom bakhuvudet och sedan passas in i hårets främre linje. Det är viktigt att kepsen dras hårt på och fäster vid vårt huvud på alla ställen.

Syntetiska peruker

Syntetiska peruker med traditionella kepsar sätts på exakt samma sätt. Det viktigaste är att alltid justera remmen och sedan ordna kepsen steg för steg så att den täcker hela huvudet. Vissa syntetiska peruker och naturliga peruker är dessutom utrustade med diabilder på baksidan av locket. Detta är ett tillbehör som kan förbättra perukens stabilitet, men som inte är nödvändigt. Peruker för skalliga människor berövas detta element eftersom de är onödiga. För att kunna sätta på en perukbrunn behöver vi vanligtvis inga ytterligare element. Tejp eller lim är värt att överväga för personer som leder en mycket aktiv livsstil och vill vara säkra på att peruken klarar ett intensivt pass på gymmet eller hela natten på dansgolvet.

front lace spetsperuker

Man hör ofta att det värsta man kan göra är att bära spetsperuker framtill. Att sätta på dem skiljer sig inte i praktiken från att sätta på de andra typerna. När du sätter på en peruk med en sådan keps bör du också ta hand om främre hårfästet. Peruken är utrustad med ett extra nät fäst på framsidan. Till den sys hår som blir tjockare och tjockare för att skapa den mest naturliga effekten. Nätet ska klippas för att matcha vårt naturliga hårfäste. Det är en bra idé att göra detta med vass sax eller gå till en kvalificerad perukstylist för att ta hand om det. När vi sätter på en ordentligt förberedd peruk ska nätet limmas med speciallim så att det inte sticker ut. Då är vi säkra på att vårt andra hår kommer att se bra ut. Peruker med spets framtill är lite mer krävande, men det är värt att bära dem när du vill uppnå ett naturligt hårfäste i pannan.

perukerhairly.se – naturliga och syntetiska peruker av hög kvalitet

Perukbutiken perukerhairly.se är en av de ledande inom perukbranschen. De erbjudna naturliga och syntetiska perukerna är gjorda av erfarna specialister. Perukbutiken erbjuder möjligheten att göra en individuell beställning från vilket hår som helst. Dessutom är en perukbutik en enorm kunskapsbas. På företagets blogg hittar du många användbara artiklar om peruktyper, deras skötsel och de senaste trenderna. Det är också värt att dra nytta av den kostnadsfria videokonsultationen, under vilken du kan ställa frågor som stör dig. Kvalificerade konsulter kommer att berätta om hårtyperna, när du ska välja naturliga peruker och i vilken modell du kommer att se vackrast ut. Vi hoppas att du redan efter att ha läst den här artikeln vet hur du sätter på dig dina peruker och att du definitivt kommer att prova dem!