Sjukdomar och problem med håravfall är för många ett estetiskt problem som förutom obehag kan leda till att det bildas komplex. Nästan varje butik, stormarknad eller apotek erbjuder olika produkter för att förhindra förlust av tofsar eller större mängder hår. Vissa, av desperation, bestämmer sig till och med för att transplantera sitt hår. Det finns dock ingen anledning att ta till sådana lösningar – ett mycket bra alternativ till dessa behandlingar är hårförlängningar och, oftast när det gäller män, dp.

För vem?

Hårnålar är främst avsedda för kvinnor som har problem med överdrivet håravfall, låg densitet på vissa ställen, eller till och med skallighet. Detta är dock inte de enda besluten för vilka kvinnor använder denna del av smink – på ett enkelt sätt, utan att besöka en frisör, kan varje kvinna ändra sitt utseende för en dag, vecka eller månad (du kan räkna och längre).

Mycket ofta används hårförlängningar av personer som har haft en cancersjukdom bakom sig. I början använder de förstås peruker, men med tiden, regenerering och förbättring av sitt eget hårtillstånd, bestämmer sig sådana människor för att förlänga sina hårstrån på detta sätt. I det här fallet är det värt att kontakta en läkare för ytterligare information.

Standard långa hårförlängningar är mellan 40 och 60 centimeter. När du väljer rätt längd på produkter, kom ihåg att den mäts från toppen av huvudet, där flera tejper är fästa för att få effekten. Detta är en mycket viktig fråga, eftersom en felaktigt vald längd kan vara kontraproduktiv.

Herrar använder det här alternativet lite mer sällan. I deras fall är det vanligare valet mod, som vanligtvis täcker den skallighet som bildas i toppen av huvudet. Denna produkt ser ut och fungerar mer som en peruk än en pinstrip.

doczepiane włosy 3

Hårförlängningar – typer.

Det finns två huvudtyper av hårnåls- och hårförlängningsprodukter – syntetiska och naturliga. De förstnämnda, som kallas halvnaturligt hår, är gjorda av olika material som är tänkta att imitera utseendet av naturligt hår, även om de reflekterar onaturlig glans i ljuset.

Den andra typen är dött, avskuret människohår, vars struktur skiljer sig huvudsakligen beroende på vilken region de kommer ifrån. Det finns fyra typer:

 • Europeiskt hår – den vanligaste typen av naturligt hår. De kännetecknas av hög hållbarhet, mycket bra utförande och låg tendens till trassel. Om du bestämmer dig för denna typ kan du färga dem under den färg du väljer. Tack vare detta imiterar hårstyckena naturligt hår perfekt. På grund av den breda tillgängligheten dyker det ofta upp nya leveranser i olika färgversioner i butik(erna).
 • Indiskt hår – tjockt, men delikat, perfekt arrangerat. Indiska produkter kännetecknas av låg luftfuktighet, vilket kräver ganska mycket arbete för att hålla dem i gott skick. Detta beror på det faktum att de flesta kvinnor i Indien inte använder någon kosmetika för att förbättra sitt tillstånd. När du bestämmer dig för denna uppsättning förlängningar kan du öka deras kvalitet genom att ta hand om dem med lämplig kosmetika, allmänt tillgänglig på vår marknad.
 • Asiatiskt hår – det bästa, när det gäller kvalitet, av alla beskrivna produkter, hårförlängningar. Tjock, hållbar och helt rak. Tyvärr är de inte särskilt populära i Polen på grund av att de sällan harmoniserar naturligt med färgen på naturligt hår. På grund av avståndet och svårigheten i logistiken för leverans, beställer en viss butik vanligtvis dessa produkter på begäran, vilket resulterar i att det lämpliga priset anpassas till kvaliteten.
 • Slaviskt hår – på grund av regionen där de flesta av kunderna på den inhemska marknaden kommer ifrån, är det håret som bäst matchar skönheten hos kvinnor från landet vid floden Wisla. De skiljer sig från europeiskt hår i en egenskap – slaviskt hår är vanligtvis inte lämpligt för färgning, så du bör välja färgen på produkterna ordentligt, men det breda utbudet av färger gör att du enkelt kan matcha det till din egen naturliga färg. Butiken brukar kunna hjälpa till. Oftast kan slaviskt hår uppfylla våra förväntningar när det gäller kvalitet.

doczepiane włosy 2

Hårförlängningsmetoder – clip in , ”sandwich”-metoden och andra.

Det är mycket viktigt att välja en av metoderna. I fallet med detta beslut bör du vägledas av den avsedda effekten, tillståndet för ditt naturliga hår eller mängden som tilldelats för detta ändamål. De fyra mest populära alternativen på marknaden är:

 1. Tejpa på – även känd som smörgåsmetoden. Den minst invasiva metoden och leder till den högsta koncentrationen av glesa trådar – tejp på hår placeras på en tejp gjord av silikon och kombineras med naturligt hår. Beroende på vad vi bryr oss om (förlänga eller förtjocka huden) används från 8 till 18 sådana silikonremsor. Effekt, beroende på graden av naturlig håråterväxt. Rekommenderas för kvinnor med känsligt naturligt hår.
 2. Clip in – låter dig förlänga den själv, utan att besöka en frisör. En av de mest populära förlängningsmetoderna. Om du väljer det här alternativet bör du förlänga de naturliga trådarna med clip-ons, kom ihåg att ta av dem på natten, så att du kan hålla håret i gott skick.
 3. Keratinmetoden – extensions och naturligt hår fogas ihop. Bindemedlet är keratin. Detta alternativ kräver ett besök hos frisören på grund av behovet av att använda hög temperatur för att ansluta de två elementen. Denna effekt varar i högst tre månader. Det är inte en behandling som är avsedd för varje kvinna – de med tunt, sprött hår som är benäget att falla av bör ge upp det. Om du väljer den här metoden är det bra att hitta ytterligare information.
 4. Ringar – hårförlängningar på ringar är en väldigt lik metod för att förlänga vårt hår med keratin, men istället för att använda detta bindemedel används en vigselring, oftast av metall, som med rätt val av hårfärger ger en fantastisk och mycket naturlig förlängningseffekt. Effekten varar ungefär samtidigt som den tidigare metoden, men kräver inget besök hos frisören. Tejpen kombineras med naturligt hår vid vilken temperatur som helst, så personer som inte kan använda keratinmetoden använder detta alternativ för hårförlängning. Du bör dock kontrollera om du är allergisk mot materialet ringen är gjord av.

Sammanfattning – clip in hår är det mest populära

Det är värt att komma ihåg att om du vill ändra utseendet lite under en kort stund är det inte värt att investera i dyrare löshår som kräver ett besök hos frisören. Det bästa alternativet i det här fallet är clip in . Varje fackhandel bör erbjuda produkter av högsta kvalitet, både när det gäller bifogade naturliga trådar och i fallet med syntetiska versioner.

Det senare ska kännetecknas av bästa möjliga imitation av naturliga hårs färger och färger och att råvarorna som hårstyckena är tillverkade av är av hög kvalitet.

De viktigaste tipsen:

 • välj lämplig längd på bifogade trådar (de mest populära är 40, 50 och 60 centimeter),
 • Var försiktig när du väljer typ av dopin eller kind. Bli vägledd av dina möjligheter att ta hand om fästa trådar, plånbokens rikedom och den avsedda effekten,
 • om du behöver ändra ditt utseende ett tag, leta efter den enklaste lösningen, clip in metoden,
 • om du väljer det ovan nämnda alternativet måste du komma ihåg att mäta förlängningarna från hårets rötter, eftersom det är där du behöver fästa trådarna,
 • om dina naturliga trådar tenderar att falla ut, spröda eller är i dåligt skick, använd inte keratinmetoden,
 • uppmärksamma kvaliteten på produkterna,
 • om du vill lägga till hårförlängning under en längre tid, välj den sk ”smörgås” metod eller ringar,
 • om du köper vigselringar som fäster hårnålar och naturligt hår, är det värt att kontrollera vilken metall de är gjorda av och om du är allergisk mot detta material,
 • vid hårbottenproblem efter en felaktigt utförd keratinbehandling, kontakta en specialisthudläkare. För att förhindra sådana problem är det värt att gå till en ansedd och rekommenderad frisör.