Naturliga peruker anses vara av högsta kvalitet. De kännetecknas av hög hållbarhet, speciell omsorg om detaljer och strängar av oklanderligt skick. Under parollen naturliga peruker finns det dock mycket mer – typer av kepsar, hårursprung, anpassning till hårbottens tillstånd. Med våra kunder i åtanke presenterar vi en guide där vi förklarar alla frågor i detalj. Vi inbjuder dig att läsa!

Ursprunget till naturligt hår

Håret som används i perukerhairly.se produkter kom från ägare från hela världen. Beroende på hårets ursprung kännetecknas naturliga peruker av en annan struktur, originalfärg och mottaglighet för styling.

jungfruligt hår (jungfruligt, slaviskt)

Virgin hår är den dyraste, men samtidigt den högsta kvaliteten, trådar som används vid skapandet av naturliga peruker. Deras namn kommer från det faktum att de aldrig har färgats kemiskt och används i sin råa, färska form. Perukens hår kommer från slaver vars frisyrer var i perfekt, hälsosamt skick. Deras fördel är lätthet, subtil glans och lätt att trassla. Regelbunden och ansvarsfull vård håller din peruk fräsch i upp till 4 år. Peruker av naturligt jungfruligt hår som finns i butiken finns i olika nyanser från sortimentet av blondiner och bruna. Den låga vikten säkerställer hög komfort under vardagsbruk , därför rekommenderas de speciellt för personer som kämpar med håravfall och för patienter som tappat håret under kemoterapi.

Europeiskt hår

Hår av europeiskt ursprung erhålls oftast från italienska och spanska. De liknar lite slaviskt hår, men deras pris är lägre. Peruker för naturligt hår som erhållits från europeiska kvinnor kommer i en rå, mörkbrun eller svart färg, eller så är de ljusare. Hårets struktur är slät och halt, vilket gör det lätt att reda ut och lätt att styla med värme.

brasilianskt hår

Riktiga brasilianska hårperuker kommer oftast i färgad form, men fler och mer naturliga, svarta modeller finns tillgängliga. Hårets struktur är tjock, stark och flexibel. Naturliga peruker gjorda med ett brasilianskt bälte kommer i raka, vågiga och lockiga trådar. Denna typ används även i frisörsalonger för att förlänga ditt eget hår.

kinesiskt hår

Kinesiska kvinnor har djupt svart hår och deras struktur, till skillnad från andra typer, är rak och stel. Naturliga kinesiska hårperuker utsätts för intensiva bleknings- och färgningsprocesser. Efter behandlingarna appliceras flytande silikon på dem, vilket jämnar ut strängarna och återställer glansen. Kvaliteten på sådana peruker är lägre och de rekommenderas som naturliga peruker för speciella utgångar, eftersom daglig användning snabbt kommer att förstöra produkten. Vissa butiker erbjuder kvinnors peruker med ett ofärgat kinesiskt bälte som kommer att tilltala fans av raka och mörka frisyrer.

Indiskt hår

En naturlig indisk hårperuk är ett alternativ till ett europeiskt bälte. Strukturen på det indiska håret är grovt och relativt tungt. Precis som med kinesiskt hår utsätts även denna typ av hår för många kemiska behandlingar, vilket kan orsaka håravfall och håravbrott efter långvarig användning. Deras livslängd kan förlängas genom regelbunden användning av silikonostar, applicerade efter tvätt. Indiska naturliga peruker är ofta lätt lockiga.

Typer av kepsar i naturliga peruker

Naturliga peruker tillgängliga i utbudet av perukerhairly.se butiken har olika typer av kepsar som håret sys till för hand. Typen av bas som används har inflytande på frisyrens styling och möjligheten att ändra avskedet. De skiljer sig åt i appliceringsmetod och bärkomfort.

Mono topp

En mono top cap består av ett vanligtvis beige mesh som ett mikroskinn är fäst på upptill eller på hela huvudet. Det är ett speciellt material som har skapats för att på bästa sätt imitera mänsklig hud. Varje enskilt hårstrå sys in i den genombrutna spetsen för hand, vilket skapar effekten av att hår växer ut ur huvudet. Nätets nakenfärg blandas sömlöst med din naturliga hudton för att skapa en snygg främre hårfäste. Användningen av mikroläder för naturliga peruker påverkar bekvämligheten att bära. Det irriterar inte ens den känsliga hårbotten , varför det rekommenderas särskilt för personer som kämpar med dermatologiska problem och patienter efter kemoterapi. Kepsen är utrustad med remmar som gör att den kan justeras exakt efter vårt huvuds omkrets. Sådana peruker använder ofta remy , det vill säga hår vars naturliga nagelbandsriktning har bibehållits, vilket bidrar till frisyrens jämnhet. På grund av bekvämligheten med användningen är en äkta hårperuk med mono top en av de dyraste.

front lace

Spetsfronten är en bas av naturliga peruker gjorda på de så kallade integralkepsarna. De är gjorda av beige mesh, varav en del sträcker sig ovanför perukens främre linje. Trimma själv överskottet av tyll så att spetsen skapar den mest naturliga övergången mellan pannan och de växande hårstråna. Håret i början av peruken är tunnare och kortare, och det tjocknar och blir allt längre i takt med att det går djupare för att uppnå s.k. babyhår, dvs nyvuxet hår. En naturlig front lace spetsperuk kan appliceras på flera sätt. Den enklaste lösningen är att sätta på den och anpassa den till formen på huvudet med hjälp av band som sitter inuti. Peruken kan även appliceras med hjälp av ett speciellt lim eller en perukfixeringstejp, vilket säkerställer större stabilitet. Av alla kepstyper är front lace en modell som låter dig få det mest naturliga hårfästet som kommer att uppskattas av skalliga människor. Det är dock värt att tänka på att det krävs övning och tålamod för att få en sådan effekt.

Traditionell keps

De mest populära naturliga perukerna med det lägsta priset är baserade på en traditionell keps. Nätet är flexibelt och maskintillverkat på ett sådant sätt att det bäst reproducerar hur enskilda hårstrån växer ut ur huvudet. Nackdelen med den traditionella kepsen är den inte särskilt naturliga linjen som skapar en övergång mellan vår panna och perukens hår. I det här fallet är det värt att välja en modell med en frans eller lägga till den själv. Kepsen låter dig självständigt anpassa storleken till omkretsen av vårt huvud. Vissa naturliga peruker av denna typ har ytterligare nålar eller kammar fästa inuti så att peruken fäster bättre på huden.

Przewodnik peruki naturalne

Naturlig perukvård och förvaring

För att naturliga peruker ska tjäna oss i perfekt skick så länge som möjligt är det nödvändigt att ta hand om deras korrekta skötsel och förvaring . Naturliga peruker bör tvättas minst en gång varannan vecka. Hur ofta du rengör den beror på hur ofta du bär den. Perukmössor är i direkt kontakt med vår hårbotten, som producerar naturligt talg och svett, så det är viktigt att komma ihåg om hygien. Särskild kosmetika krävs inte för att rengöra naturliga peruker. Schampot och masken för torrt och skadat hår tar effektivt bort alla orenheter och ger näring åt hårets struktur.

Hur tvättar man en naturlig peruk?

Innan rengöring ska peruken kammas ordentligt. En kam med brett tandavstånd är bäst för detta.När du tvättar en naturlig peruk kan du blöta den under rinnande, ljummet vatten eller i en skål. Applicera schampot från toppen av huvudet och nedåt och knåda sedan alla trådar ordentligt. Gnugga inte peruken eller borsta den våt. Efter att ha krossat det våta håret med en handduk, lägg bort peruken eller häng den på en speciell galge och vänta tills den torkar av sig själv i rumstemperatur. Efter noggrann torkning kan vi kamma den igen och gå vidare till eventuell styling.

Tillräcklig förvaring

Det första steget för att lägga din peruk i garderoben är att tvätta den noggrant. Naturliga peruker bör förvaras inomhus, skyddade från fukt. En låda eller en tygpåse är det bästa för detta. Peruken ska ligga så att andra föremål inte klämmer eller krossar den. Att slarvigt stapla produkten ovanpå en hög med andra föremål kan resultera i fula blåmärken eller fullständig deformation av peruken, vilket kan vara svårt att rädda. När den förvaras på rätt sätt ska peruken vara klar att ta på efter att den har dragits ut.

Var kan man köpa en peruk för naturligt hår?

Med den dynamiska utvecklingen av perukmarknaden erbjuder fler och fler salonger olika typer av naturliga peruker till försäljning. Innan du gör ett köp är det värt att läsa åsikterna om en given salong för att vara säker på att kvaliteten på den mottagna produkten inte kommer att göra oss besvikna. Många stationära butiker i sitt sortiment har ett begränsat antal varor som kanske inte uppfyller våra förväntningar. På webbplatsen perukerhairly.se hittar du många modeller av naturliga hårperuker av högsta kvalitet . Utbudet utökas ständigt och erbjuder fler och fler nya produkter i linje med de senaste trenderna under en given säsong.

Vår butik erbjuder en gratis konsulttjänst, som är värd att använda om du har några frågor. Ett team av specialister med många års erfarenhet kommer att svara på dina frågor om peruker, förklara eventuella tvivel och ge dig råd i valet av en produkt. Butiken tillåter fri retur upp till 14 dagar, så du kan prova flera modeller av peruker hemma och välja den som helt motsvarar dina förväntningar. Om du inte har hittat den perfekta produkten i vårt sortiment gör vi en individuell beställning åt dig. Skapa din egen vision av peruken, ta exakta mått och kontakta oss. Vår butik bryr sig om våra kunders komfort i första hand och vi kommer att göra allt för att hjälpa dig hitta din drömperuk där du kommer att känna dig vacker och ditt självförtroende ökar!